Családi nap 2019. május 18.

Az idei évben másként telt a május 18-án megrendezésre került családi nap az Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesületének szervezésében. Az áprilisban lezajlott tisztújító közgyűlés változást hozott az Egyesület életébe, új vezetést kapott, akik új alapokra helyezve igyekeznek a közösség javát szolgálni. Így került sor az idei első nagyszabású rendezvényünkre, melyen legnagyobb örömünkre sok vendéget köszönthettünk. Változatos programokkal vártuk az érdeklődőket és egyesületünk tagjait egyaránt, a vidám hangulatról és a felhőtlen szórakozásról pedig a képek is árulkodnak.

Immár évek óta ez az esemény számít nálunk az év egyik csúcspontjának, amit mindig nagy érdeklődés övez, hiszen kellemes és tartalmas kikapcsolódást jelent a családoknak az akkorra már szépen bezöldült tábor területén. A lelkes egyesületi tagok segítőkészen kivették részüket mind az előkészületekben, mind a gyermekekre hangolt programok lebonyolításában, melyek között szerepelt a lovas kocsikázás, céllövölde, az ugrálóvár és óriáscsúszda, kürtőskalács sütés, arcfestés és csillámtetoválás készítés, a kézműves foglalkozások, amiben segítségünkre volt Királyfalvi Erzsébet (Kakucsi Tájház vezetője) és Fodor Mariann. Tőlük érdekes és különleges technikákat tanulhattak a gyerekek kötélfonás, kézzel készített ékszerek, díszek alkotásában, valamint szárított növényi alapanyagokból történő virágkészítés terén, egész nap körbevették őket az ügyeskedni vágyó lurkók.

Mindezek mellett ellátogatott hozzánk a Dabasi Rendőrkapitányság bűnmegelőzési előadója, motoros járőre és a Közrendvédelmi Osztály, valamint a Dabas Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársai, akiket nagy örömmel és lelkesedéssel fogadtak a kicsik és nagyok egyaránt. Amint begurultak a táborba az autók, hangyák módjára vették körbe őket a kíváncsiskodó gyerkőcök és szüleik. A járművek és a felszerelés szemrevételezése, próbálgatása mellett kedves vendégeink beavattak minket hivatásuk mindennapjaiba, az ujjlenyomat készítés rejtelmeibe, lehetőség nyílt felpróbálni a rohamosztagosok felszerelését, megismerhettük a tűzoltó tömlők használatát, közben pedig láthattunk egy merész bemutatót a pajzs és a tömlőből kilövellő vízsugár találkozásáról. A kicsik tesztelhették magukat a különböző ügyességi tesztekben és a KRESZ pályán.

Miután a tűzoltók és rendőrök által tartott bemutatók, programok véget értek, a kint ebédelőket bográcsos babgulyás és halászlé várta, de a büfé is egész nap kiszolgálta a vendégeket sütemények, üdítők és nassolni valók széles kínálatával, így senki nem maradt éhen.

A napot tombola sorsolás zárta, amit mindenki nagyon várt, hiszen a legnagyobb örömünkre várakozáson felüli támogatás kísérte, rengeteg felajánlást kaptunk településünk valamennyi vállalkozásától és magánszemélyektől egyaránt, így idén igazán értékes nyereményekért izgulhattak a résztvevők. Alig akadt olyan szelvény, amivel ne lehetett volna nyerni…

Reméljük, mindenki jól érezte magát, akit vendégül láthattunk családi napunkon. Bízunk benne, hogy egyesületünk ismertebbé válik környezetünkben, de mindenek előtt az inárcsi lakosok körében, akiket a jövőben is szeretettel várunk rendezvényeinkre. Amennyiben szeretne csatlakozni egyesületünkhöz, vagy bármilyen formában támogatni munkánkat, a következő elérhetőségeken vegye fel velünk a kapcsolatot:

  • e-mail: titkarsag.insze@gmail.com
  • telefon: Kollár Szilárd 70/330-1483
  • Facebook: Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesülete
  • weboldal: www.insze.hu

Támogatóink voltak:

Inárcs Község Önkormányzata, Dr. Oetker, Kelet-Európai Misszió, Vénusz Panzió és Étterem Inárcs, K+K Kft. Benzinkút, ALKAT Villenyszerelési Bolt, Park Fagyizó, Park Papír, Pizza Center, Családi Csemege, Puncs bazár, Horgászcikk bolt (Turcsányi Edina), Piller Ferenc gyógymasszőr, Inárcsi Dohánybolt (Zsíros Zsolt), Inárcsi Faloda, Balázs Györgyné, Berci bolt, Inárcsi Állateledel bolt, Bodrogi Kúria, Bagolyvár, Sakál tanya, Mangó Fitnessz, Berotel Networks, Marika virágbolt, Póra Béla, Reál élelmiszer üzlet Inárcs, Inárcsi Garázsvásár, Albán pékség, és még sokan mások.

 

<?php echo do_shortcode(‘

‘) ?>