Családi nap 2020.

Idén rendhagyó módon nem májusban, hanem július 11-én került megrendezésre az Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesületének egyik legnagyobb rendezvénye, a Családi Nap, mely az évek során már hagyománnyá vált. Az erdei gyermektábor lezárultával kicsit fáradtan, de annál lelkesebben fogtunk bele a helyszíni előkészületekbe, már korán reggel nyüzsgés volt a nagycsaládos táborban.

Rendezvényünkre a környező településekről és a Pest-megyei régiós nagycsaládos egyesületektől, de még megyehatáron kívülről is érkeztek vendégek. A regisztráció során minden vendégünk adománycsomagot vehetett át támogatóink jóvoltából. Vattacukor, kürtőskalács, lángos, és a bográcsokban rotyogó finomabbnál-finomabb ételek illata lengte be a főépület környékét. Büfében lehetett jegyeket váltani az ebédre, ezen alkalomra a nagycsaládos egyesület babgulyással és Székely káposztával készült, de a főzőversenyen résztvevők közül akadt, aki marha-, sertés-, vagy éppen csülökpörköltöt készített. A gyermekek számára óriás légvár, „biztonságos” rodeó bika, ugrálóvár és saját kötélpályánk biztosította a felhőtlen szórakozást, melyek egész nap üzemeltek.

A programokat a monori Csibész kommandó indította kutyás bemutatóval, amit a nézőközönség tisztes távolságból szemlélt a fák árnyékából. A fiatal és idősebb kutyák is izgatottan, felcsigázva várták, hogy rájuk kerüljön a sor. Gazdájuk utasításit követve sorra hajtották végre a rájuk bízott feladatokat, bemutatva, milyen hatékonyan tudják leszerelni a „rosszfiúkat” egy váratlanul bekövetkező támadás során. A műsor jól szemléltette kiképzőik kitartó munkájának gyümölcsét, hogy stresszhelyzetben is képesek összpontosítani feladatukra és azt hatékonyan végrehajtani.

A napi program soron következő résztvevői az Ócsai Önkéntes Tűzoltók Egyesületének munkatársai voltak, akik bemutató keretében mutatták meg, hogyan is zajlik egy éles bevetés riasztást követően. Ezen kívül hatalmas meglepetéssel is készültek számunkra, pillanatok alatt óriási habpartit varázsoltak a helyszínre. A gyerekek nagyon élvezték a hőségben a frissítő habok közötti ugrálást, a legkisebbektől a nagyobbakig mindenki merült egyet, néhányan el is tűntek az illatos, csillogó fehér habok között.

Vendégeink közt köszönthettük Zsolnai Csabát (Facebook elérhetőség: Csabi Rzr) és Stefanik Andrást is, akik hatásos bevonulóval keltették fel minden jelenlévő figyelmét, hiszen már távolról lehetett hallani a Polaris RZR-ek közeledő hangját, melyek egyesítik a legkeményebb tereprally és offroad autók összes tulajdonságát. Hallani is libabőrös érzés volt, hát még kipróbálni! Gyermekek és felnőttek soha véget nem érőnek tűnő sora várta, hogy végre beülhessen egy (vagy az ügyesebbek már sokadik) körre, mindezt teljesen ingyen, ami komoly felajánlás volt vendégeink részéről, hiszen órákon keresztül megállás nélkül hajtották a gépeket. Felejthetetlen élmény volt, amit biztosan nem felejt el senki, aki egyszer beült melléjük! Aki megismételné vagy kipróbálná, vállalnak élménytúrát.

A nap utolsó programja a tombola volt, amihez nagyon sok felajánlást, csomagot kaptunk, így rengeteg nyerő szelvény juttatta nyereményhez a hallgató közönséget. Volt köztük kozmetikai, műszaki, élelmiszer és játékcsomag, de horgász, fodrászati, pizza, vacsora, pedikűrös utalvány, sőt még szolárium bérlet is. A felajánlásokat ezúton is köszönjük minden kedves támogatónknak!

Reméljük, jövőre is hasonlóan tartalmas és fergeteges napot tölthetünk együtt Családi Napunk keretében, szertettel visszavárunk mindenkit!

Támogatóink voltak:

Inárcs Község Önkormányzata, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Nemzeti Együttműködési Alap, Dr. Oetker, Univer Product Zrt., HAMA Kft., Kári-Ker 97 Kft. (Park Papír), Pizza Center, Norina Butik, Azúr, Berci Élelmiszerbolt, Maxi Burger, Horgászcikk bolt (Turcsányi Edina), Park Állateledel, Gyöngyi fodrászat, Park Fagyizó, Vénusz Panzió és Étterem Inárcs, K+K Kft. Benzinkút, ifj. Kubik Sándorné, id. Kisgyörgy Ágnes, ifj. Kisgyörgy Ágnes, Kisgyörgy Bálint, Faldina Ágnes, Zsíros Böbe fodrászat, Faragó Anikó pedikűrös, Inárcsi Állateledel bolt, Mangó Fitnessz, Berotel Networks, Póra Béla, egyesületi tagok és még sokan mások.

Családi nap 2020. videó ITT