Gyermektábor 2020.

A 2020-as évben július 6-11. között került megrendezésre az Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesülete szervezésében az erdei gyermektábor a gyermekek és szülők nagy örömére. Mindezt a helyi önkormányzat támogatásával igazán kedvezményes áron sikerült megvalósítani, így megfizethető áron nyújthattunk segítséget a szülőknek a nyári szünidőben gyermekük felügyeletében.

Az elmúlt egy év során megnyert állami pályázatok révén az épületek, szobák, valamint a konyha felszereltségén rengeteget tudtunk javítani, amit persze szorgos munka is kísért az egyesület tagjai részéről. A táborhely rendszeresen karban tartott, megtörtént a tavaszi időszakban a nagytakarítás, tisztasági festés, továbbá a rágcsáló- és rovarírtás, a szúnyogok és egyéb kellemetlen rovarok ellen pedig többszöri permetezéssel védekeztünk. A gyermekek felügyeletét, étkeztetését a tábor ideje alatt egyesületi tagok végezték önkéntes munka keretében, de jó fej fiatalok is csatlakoztak hozzánk, akik csapatkapitányi szerepben csillogtatták meg tudásukat. Közülük néhányan így tudták le a kötelező középiskolai társadalmi munkát, melyről egyesületünk igazolást állított ki számukra. Örömünkre szolgált, hogy az ÁNTSZ és KÖJÁL munkatársai látogatásuk során mindent rendben találtak, a gyermekek így megnyugodhattunk, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás megfelel a higiéniai követelményeknek.

Ez a hét gyönyörű zöld övezetben, az erdő ölelésében, napos, meleg időben is kellemes árnyékot nyújtó óriási fák árnyékában zajlott színes, érdekes programokkal tarkítva. Az erdő és a táborhely megtelt gyermekzsivajjal, és még az első táborozók is megtalálták a közös hangot társaikkal a felhőtlen játék során. Rengeteg játékot szereztünk be, hogy a gyerekek el tudják foglalni magukat, köztük kiemelten népszerű volt az íjászat, pedig akadtak olyan „versenyzők” is, akik kisebbek voltak, mint maga az íj, de ez sem jelentett problémát. A hétfői melegben felavattuk a vízicsúszdát, a gyerekek felfrissültek a vizes játék során. A csapatmérkőzések igazi verseny hangulatban teltek, Lukácsi Szilvia segítségével állomásokon kihelyezett rejtvény feladatokat kellett megoldaniuk a kis csapatoknak, amiből talán még tanultak is pár új dolgot. Szedlák Tünde és Márkus Tiborné kézműves foglalkozásokat tartott, mindig ült pár gyerkőc körülöttük, akit elkapott az alkotás vágya. Szerdán Hirt Erika és Kovács Gábor szervezésében erdei túrán vettek részt a gyerekek, amiben kellemesen elfáradtak, ismeretekkel gyarapodtak és betekintést nyerhettek az erdő életvilágába. Délután erdei lovaskocsikázás várt mindenkire Varjú László lovas fogatán, amit szintén nagyon élveztek a kis utasok. A hét során több alkalommal beizzítottuk vattacukor készítő gépünket, aminek a sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy folyamatosan hosszú sor kígyózott előtte. A hét legizgalmasabb napja a péntek volt, hiszen vendégeket is vártunk, a Boldogpark fergeteges hangulatot teremtett és műsorával teljesen elkápráztatta a gyerekeket, akik a zenefelismerés, a kareoki és a táncos-énekes játékok során még nyereményeket is bezsebelhettek. Ezt követően levezetésnek vízibomba csata következett, amit nagyon élveztek. A hosszú hét (ami mégis olyan gyorsan eltelt) záróeseménye az esti tábortűz volt, fényénél gyerekek ricsajoztak, játszottak, beszélgettek a hét során szerzett élményeikről, de a felnőttek is kellemesen társalogtak, hiszen a szülők közül is többen kijöttek látogatóba.

Szeretnénk megköszönni azoknak a helyi vállalkozóknak a támogatását, akik friss, kiváló minőségű élelmiszeradománnyal támogatták munkánkat:

ifj. Kubik Sándorné, id. Kisgyörgy Ágnes, ifj. Kisgyörgy Ágnes és Kisgyörgy Bálint a teljes zöldségmennyiséget, Zsíros Zsolt és Varga Tibor a friss húsárut, Krenkó Zoltán pedig a táborhoz szükséges fertőtlenítő szereket és gázpalackot biztosította.

Szívmelengető visszajelzéseket kapunk szülőktől, akik köszönetüket fejezték ki, miután gyermekük megtartotta lelkes élménybeszámolóját a táborról. Számunkra is élménydús hét volt ez, igaz elfáradtunk, de a gyerekek rengeteget adnak vissza abból a törődésből, odafigyelésből, amiben részesültek. Jövőre is szeretettel várunk vissza mindenkit!

2019-ben megrendezésre került gyermektáborunkról szóló cikkünket itt találja.