Gyermektábor 2021.

Az Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesületének szervezésében július 11-17. között került megrendezésre az erdei gyermektábor, mely az idei évben igen nagy létszámmal valósulhatott meg. Összesen közel 130 gyermek vett részt a táborozásban, akiknek a felügyelete, étkeztetése 20 felnőtt és 10 fiatal segítő önkéntes munkája révén valósulhatott meg. A közel egy hetes, ottalvós táboroztatást a helyi önkormányzat támogatásával igazán kedvezményes áron sikerült megvalósítani, így megfizethető segítséget nyújthattunk a szülőknek a nyári szünidőben gyermekük felügyeletében egy vidám, tartalmas hét keretében.

Az elmúlt évek során megnyert állami pályázatok révén az épületek, szobák, valamint a konyha felszereltségén rengeteget tudtunk javítani, amit persze szorgos munka is kísért az egyesület tagjai részéről. A táborhely rendszeresen karban tartott, megtörtént a tavaszi időszakban a nagytakarítás, tisztasági festés, továbbá a rágcsáló- és rovarírtás, a szúnyogok és egyéb kellemetlen rovarok ellen pedig többszöri permetezéssel védekeztünk, aminek érezhető is volt a hatása a tábor ideje alatt is. A gyermekek felügyeletét és ellátását a tábor ideje alatt egyesületi tagok végezték önkéntes munka keretében, de jó fej fiatalok is csatlakoztak hozzánk, akik csapatkapitányi szerepben csillogtatták meg tudásukat, és rendkívül lelkiismeretesen végezték a rájuk szabott feladatokat. Közülük néhányan így tudták le a kötelező középiskolai társadalmi munkát, melyről egyesületünk igazolást állított ki számukra. Örömünkre szolgált, hogy az ÁNTSZ és KÖJÁL munkatársai a táboroztatásunk alatt tartott látogatásuk során mindent rendben találtak, így megnyugodhattunk, hogy az általunk nyújtott szolgáltatás/ellátás megfelel a higiéniai és jogszabályi követelményeknek.

Ez a hét távol minden zajtól, forgalomtól, gyönyörű zöld övezetben, az erdő ölelésében, napos, meleg időben is kellemes árnyékot nyújtó óriási fák árnyékában zajlott színes, érdekes programokkal tarkítva. Az erdő és a táborhely megtelt gyermekzsivajjal, és még az első táborozók is megtalálták a közös hangot társaikkal a felhőtlen játék során. Az első nap mindig az ismerkedésé, a gyerekek felfedezték a tábor területét, próbáltak egymással, csapattársaikkal ismerkedni, oldódni az új környezeteben. Rengeteg játékot sikerült beszerezni erre a hétre, így lehetőségük volt íjászkodni, tollasozni, kosarazni, focizni, de népszerű volt a kötélpálya is a gyerekek körében. A nagy melegben készítettünk vízicsúszdát, így a gyerekek jól szórakoztak és felfrissülhettek a vizes játék során. A hét folyamán több alkalommal is tartottunk csapatmérkőzéseket, melyek igazi verseny hangulatban teltek. Szedlák Tünde és Varga Adrienn mellett a gyerekek egész héten kézműveskedhettek, az ügyes kis kezek között pedig sok szép alkotás született. Erdei túrán is részt vettünk, a séta egyik állomásán, a táborunk mellett található Farkasordító réten pedig jókat játszottak.  A hét során több alkalommal beizzítottuk a popcorn és vattacukor készítő gépünket, aminek a sikerét mi sem mutatja jobban, mint hogy folyamatosan hosszú sor kígyózott előtte. Visszatérő vendégünk, Jack (a Boldogpark csapatából) ismét fergeteges hangulatot teremtett és műsorával teljesen elkápráztatta a gyerekeket, akik a zenefelismerés, a kareoki és a táncos-énekes játékok során még nyereményeket is bezsebelhettek. Papp Katalin táncoktató is ellátogatott hozzánk, és ritmikus gimnasztikai gyakorlatokkal tornáztatta meg a lurkókat. A kitartóbbak pár izgalmas tánc mozdulatsort is elsajátíthattak tőle. A péntek este minden évben záróbuli egyben, idén azonban tábortűz helyett körtáncokkal, táncos vetélkedőkkel sikerült megalapozni a jó hangulatot.

Szeretnénk megköszönni azoknak a helyi vállalkozóknak a támogatását, akik friss, kiváló minőségű élelmiszeradománnyal támogatták munkánkat és a gyerekek étkeztetését:

Zsolnai Csaba, ifj. Kubik Sándorné, id. Kisgyörgy Ágnes, ifj. Kisgyörgy Ágnes és Kisgyörgy Bálint a teljes zöldségmennyiséget, Zsíros Zsolt, Varga Tibor és Zsolnai Csaba a friss húsárut biztosította.