Gyermektábor 2019.

2019. nyarán augusztus 12-17. között került megrendezésre az Inárcsi Nagycsaládosok Szeretet Egyesületének szervezésében az erdei gyermek tábor. Ez alatt az egy hét alatt közel nyolcvan főt láthattunk vendégül, és nem csak helybélieket, a környező településekről is érkeztek családok.

A helyszín természetesen az inárcsi nagycsaládos tábor volt, ami már önmagában véve felüdülést és nyugodt kikapcsolódást ígér minden ide érkezőnek, ám a gyermekek számára rengeteg felfedezni valót és izgalmas helyszínt jelentett a játékok során. Kicsit mindenki kiszakadhatott a nyüzsgő hétköznapokból, itt ugyanis rövid ismerkedést követően hamar bele is vetették magukat a szabadtéri játékokba. A sok program között szerepeltek csapatjátékok, mérkőzések szurkoló csapat kíséretében, erdei barangolások, vízi csaták, erőpróbák, vetélkedők, még uszodai kirándulás is, valamint a kötélpályát is folyamatosan használták.

A hét első napján rendkívül tikkasztó hőség volt, ami remek alkalom volt egy kis pancsolásra és vízi pisztoly csatára. A rengeteg játék folyamatos használatban volt, kicsik és nagyok egyaránt élvezték a párbajokat, mérkőzéseket, legyen szó tollasról, ping-pongról, íjászkodásról vagy fociról. Egy-egy számháború hatalmas élmény volt, akárcsak egy ütközet, melyet nagy átéléssel vittek véghez a gyermekek, hiszen az erdei helyszín és a lombház ehhez kiváló teret biztosított.

A keddi nap ugyan esős, borongós volt, de ennek ellenére mindenhol gyerekek játszottak, ahová csak néztünk. Aznap rengeteg társasjáték került elő, melyet körül ültek és jó hangulatban telt az idő ilyenkor is. Nagyné Orosz Anna minden nap gondoskodott kézműves elfoglaltságról, a lurkók egy csoportja mindig körülötte serénykedett, aminek köszönhetően szép alkotások születtek.

A hét hátralévő részében kedvezett az időjárás a tábori programoknak. Laci bácsi (Varjú László) hangulatos erdei lovas kocsikázással lepte meg a fiatalokat és felnőtteket egyaránt. A lassan döcögő kocsit megtöltötték a gyerekek, akik az út során énekeltek, viccelődtek, és figyelmesen hallgatták kísérőnket, aki állatok nyomairól mesélt, a vadon termő növényeket mutatta meg, melyekről ősszel fogyasztani lehet az érett bogyókat. Közben mesélt az erdőben fellelhető épületekről, utakról, azok történetéről és a hozzájuk kapcsolódó eseményekről. Mire vissza értünk az utolsó körről is, már terített asztal várt mindenkit. Minden nap változatos, friss és finoman elkészített ételek kerültek a gyerekek elé, melyek Jutka néni (Varjú Lászlóné) és kitartó segítői kezei alatt készültek. A konyha előtt mindig kígyózó sor állt a második fogásra, vagy éppen repetára.

A hét második felében egy kis kiruccanás következett, az uszodában felfrissülhettek a gyerekek, hiszen a pancsolás mindig várva várt része egy nyári tábornak. A fiúk kipróbálhatták az amerikai focit, ahol kisebb birkózások kíséretében néhány nehezen megszerzett gólt is besöpörtek a csapatok. Kiss László és Kendelényi Gábor révén a gyermekek veterán motorokat próbálhattak ki, ami nagy sikert aratott a gyerekek körében, bár a felnőttek közül is felpattantak páran egy próbakörre.

Barátságok köttettek nem csak a gyermekek, hanem a felnőttek körében is, és bízunk benne, minden résztvevő élményekkel gazdagodott ezen a tartalmas héten. Jövőre az idén szerzett tapasztalatokkal gyarapodva reméljük, még sikeresebb tábort tudunk szervezni, ahová szeretettel visszavárunk mindenkit!

<?php echo do_shortcode(‘

‘) ?>