Házaspári est a „Házasság hete” alkalmából

A februári hónap nem csak a valentin napról szól, a fiatal, turbékoló párokról, virágokról, ajándékokról. Van egy kevésbé közismert ünnep is, melyet világszerte februárban tartanak, ez pedig a házasság hete, mely idén 15. alkalommal került megrendezésre.

„Közel két évtizede Angliából indult el ez a kezdeményezés, amely Valentin-nap környékén minden évben egy hétig a házasság és a család fontosságára kívánja irányítani a figyelmet. A házasság hetét – amelyhez hazai és nemzetközi szinten is számos ismert közéleti személyiség csatlakozott, kifejezve elköteleződését a házasság, a család ügye iránt – mára 4 kontinens 21 országában ünneplik. Hazánkban az országos eseménysorozatot 2008 óta rendezik meg a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával, számtalan nagyváros, település, közösség részvételével. (részlet A Házasság Hete Szervezőbizottsága oldaláról)”

Nagycsaládos egyesület révén természetesen mi is felvettük „kötelező programjaink” listájára, amikor mindenképpen szeretnénk megünnepelni, emlékezetessé tenni ezt az alkalmat a házaspárok számára. Egyesületünkben mindössze néhány éves múltra tekint vissza ez a szokás, az általunk szervezett program pedig inkább kikapcsolódással, szórakozással szolgál tagcsaládjaink közül kikerülő házaspárok számára. A helyszín a Viktória Fogadó volt, ahol kellemes hangulat, terített asztal, gyönyörű dekoráció és bowling, biliárd várta a párokat. Ez a néhány óra nagyon jó hangulatban telt, és kicsit kilépve a szülői kötelezettségek alól mindenkinek jól esett felnőtt társaságban szórakozni, beszélgetni, kikapcsolódni. A „ház ajándékaként” minden pár ajándék fotókkal térhetett haza, melyek megörökítették az estét, jól megragadva annak vidám hangulatát.

Csatlakozva ehhez a nagyszerű, örökérvényű értéket képviselő kezdeményezéshez, igyekszünk mi is támogatni a házasság intézményét, kihangsúlyozni a házasság, elköteleződés fontosságát, melyben a szeretet ki tud teljesedni. Rendezvényeink középpontjában is a családok állnak, igyekszünk kellemes szórakozást, kikapcsolódást, feltöltődést nyújtó programokkal szolgálni nem csak egyesületünk tagjai, hanem környezetünk számára is. Rendezvényeink nyitottak, szabadon látogathatóak, melyekre az idei évben is szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Wordpress Photo Gallery